RelatiesteunIn een relatie is het elkaar steunen, er voor elkaar zijn van grote importantie voor het functioneren. Onderzoek heeft aangetoond dat in relatie waar men elkaar steunt men niet geplaagd wordt door stress en ook de gezondheid in orde is. Beide zijn factoren om prettig te kunnen leven. Bouw daarom aan een netwerk van vrienden en vriendinnen om elkaar te steunen als het even tegenzit en om samen te ontspannen.
Van je vrienden moet je het hebben


Tegenwoordig zijn veel vriendschappen erg oppervlakkig en vrijblijvend. De social media werkt het deels in de hand.


Toch doe je er goed aan om in vrienden, vriendinnen en relaties te investeren.

Elkaar te ondersteunen, wanneer dat nodig is.


Het is allemaal belangrijk voor je welzijn. Het is een rustgevend gevoel als je weet dat je met je zorgen, verdriet en boosheid terecht kan bij je ondersteunende relatie.


Een gemeleerde groep vrienden en vriendinnen zorgt voor een goede voedingsbodem voor je leven. Juist het dealen met de diversiteit maakt je leven rijk.


Door de diversiteit van de empathie die je ontvangt, leer je om te gaan met de gevoelens van anderen. Je wereld wordt groter om in te kunnen leven.


Timemanagement


Tijd vrij te maken voor je relaties is een vereiste. Het levert je zoveel op. Uitgaan met vrienden, of samen met je partner gaan dineren zijn activiteiten die niet alleen ontspannen, maar ook je energieniveau verhogen.


Je gevoel van welzijn neemt toe. Het is prettig om samen gebeurtenissen te delen en zo een voedingsbodem voor steun te creëren.


Sociale winst


Door de ervaringen, die je in de diverse relaties opdoet, ontwikkel je een gevoel om met mensen om te gaan. Je sociale intelligentie wordt zo gevoed en daar heb je op je werk profijt van en het verrijkt je privéleven.


Je communicatievaardigheden nemen toe en je leert vooral luisteren. Een vaardigheid die je bij steun geven te pas komt. Begrip voor anderen is de basis voor je functioneren in een groep.


Luisteren naar je intuïtie


Je zult zelf ook wel de ervaring hebben opgedaan, dat de omgang met sommige mensen je een goed gevoel geeft,

terwijl anderen je negativiteit doen ervaren.


Vaak ontdek je later pas waarom dat zo was. Je intuïtie heeft het meestal bij het juiste eind. Door op jezelf te vertrouwen neemt dit gevoel toe en maakt het je alert op de (lichaams-) signalen, die iemand uitzendt.


Loslaten


Niet met iedereen kun je vrienden zijn en dat moet je accepteren. Mensen veranderen en ook dat kan een reden zijn om uit elkaar te gaan. Vrienden van weleer passen misschien niet meer in het leven dat je nu leidt.


Ga er zeer bewust mee om en wees duidelijk wat je van de relatie verwacht. Niet de kwantiteit, maar de kwaliteit van je vriendschappen geven invulling aan je leven.


Terug naar boven
Je bevindt je op de site:


Pensatore sites


Angst:Burn-out:Coachen:Ontspannen:Stress:Zelfkennis:Zelfvertrouwen:Interessante sites: